reflexzonetherapie-behandeling-9-mandyhoekmanReflexzonetherapie is een natuurlijke behandelwijze waarbij reflexzones op handen en voeten het uitgangspunt zijn. De reflexzones corresponderen met de weefsels van het lichaam. Via het masseren van de reflexzones wordt het lichaam behandeld op de corresponderende plekken. Door middel van het behandelen van de meridianen, wordt de doorstroming in het hele lichaam geoptimaliseerd.

Het lichaam is een ingenieus systeem dat zich altijd optimaal aanpast aan de omstandigheden waarin het functioneert. Dit gebeurt onopgemerkt. Gezondheidsklachten kunnen ontstaan door verschillende oorzaken. Dit kan optreden door invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld een val of een allergische reactie op voeding, maar ook door interne processen, zoals erfelijke aanleg maar ook emoties. Wanneer er blokkades optreden in het lichaam, kunnen deze zich uiten in de vorm van ongemak of pijn. Door de behandeling wordt het lichaam gestimuleerd blokkades in de energiedoorstroming op te heffen, waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam verbetert en het lichaam weer de kans krijgt het natuurlijk evenwicht te hervinden.

Reflexzonetherapie wordt al eeuwen toegepast in China, Egypte en Japan. Het heeft raakvlakken met andere therapieën waarbij met energiebanen wordt gewerkt, denk hierbij bijvoorbeeld aan acupunctuur.