Babyreflexologie

Babyreflexologie is een speciaal voor baby’s ontwikkelde vorm van reflexologie.

Ook bij baby’s kunnen reflexzonebehandelingen heel heilzaam werken. Het ondersteunt de spijsvertering, versterkt de weerstand en het bevordert de slaap en gemoedsrust. Daarnaast versterkt het de verbondenheid tussen ouder(s) en kind wanneer u thuis ook wat grepen toepast. Een positief effect voor ouder(s) en kind.

Mede dankzij de cursus fullbody babyreflexologie (die ik eind 2016 heb gevolgd bij de Finse Anna-Kaarina Lind) kan ik vaak veel bereiken voor baby’s (vanaf 4 weken jong), wanneer de klachten met mijn bril bekeken een “logica” laten zien. Hiermee bedoel ik dat ik gestoorde reflexzones en meridianen opmerk die corresponderen met de klachten. Vaak is dit het geval bij huilbaby’s, baby’s met een voorkeurshouding, baby’s die veel spugen, obstipatie-klachten hebben, onrustig zijn (bijvoorbeeld veel maaien met de armpjes of zich overstrekken). De behandelingen zijn zacht, veilig en medicijnvrij.

Aangezien uw baby wordt behandeld op de voetjes en beentjes, armpjes, handjes, het hoofd en de oortjes hoeft het niet helemaal ontkleed te worden. Verschillende grepen zijn eenvoudig aan te leren aan de ouder(s), waardoor u zelf ook iets kunt doen. Dit maakt dat babyreflexologie op nagenoeg ieder moment van de dag en op in vele omstandigheden eenvoudig toegepast kan worden.

Het is van belang te laten uitsluiten of er geen medische oorzaak aan de klachten ten grondslag ligt. Wanneer uw kindje koorts heeft, mag het geen behandeling ondergaan. Het lijfje kan er op dat moment geen extra prikkels bij gebruiken. Hetzelfde geldt voor de eerste 24 uur na vaccinatie.